Az ápolt és igényes megjelenés ma már a férfiak körében is ugyan olyan fontos tényezővé vált, akárcsak a nőknél. Természetesen, ebbe beletartozik arcbőrük ápolása is, éppen ezért, kozmetikámban egyre több férfi vendég látogat el. A férfi kozmetika szolgáltatásom egyik legnépszerűbb kezelése, és egyben alapja az arctisztítás.

De miért is fontos annyira a rendszeres arctisztítás?

A férfiaknál köztudottan később jelennek meg az öregedés jelei. A vastagabb irharéteg miatt ellenállóbbak a külső hatásokkal szemben, és a kollagén termelés is fokozattabb esetükben, ez pedig hozzájárul ahhoz, hogy ráncaik csak 5-10 évvel később jelennek meg a nőkhöz képest. Azonban az utóbbi kedvező tulajdonságok mellett, számos okot találunk a rendszeres odafigyelésre.

 

Mivel a férfiak több faggyúmiriggyel rendelkeznek, a pattanások, a zsíros bőr, és a gyulladások is könnyebben alakulnak ki esetükben.

A tágabb pórusokat és a nagyobb faggyútermelődést az androgén férfi hormon váltja ki. Ehhez a borotválkozásból adódó folyamatos irritáció, valamint a nagyvárosi szennyezett levegő is hozzájárul, ami szőrtüsző gyulladást, szőrbenövést is eredményezhet. A rendszeres borotválkozással, az arcbőr felső védőrétege felsérül, így kifejezetten növekedik a baktériumok elszaporodásának valószínűsége. Ebből következik, hogy a férfiaknak talán még nagyobb szükségük lehet a szakember segítségére, hiszen a rendszeres  tisztítással könnyebben kordában tarthatóak ezek a környezeti, és belső hatások.

 

A kezelések hatékonysága

Mivel a tág pórusok könnyen begyulladhatnak, ezért kiemelten ajánlott a rendszeres tisztítás. A nagyobb vízmegtartó tulajdonságaiknak köszönhetően a hatóanyagok felszívódása eredményesebb a férfiak esetében. Ezzel könnyen elérhető, hogy csökkentsük a pórusok méretét, a piros gyulladt szőrtüszők, vagy a zsíros bőr jeleit. 

 

Bár a női és férfi arcbőr összetétele, anyaga megegyezik, mégis, az arányok és bizonyos hormonok meglétéből fakadó eltérő tulajdonságok miatt, különböző, kifejezetten férfiak számára kifejlesztett kozmetikumokat érdemes használni bőrtípusoknak megfelelően. Ezek gondos megválasztására törekszem én is szalonomban.

Az arctisztítás menete

A Férfi kozmetika arctisztító kezelésem alkalmával először letisztítom az arcot, majd bőrmegújító tonikkal ápolom. Ezután felpuhítom a bőrt gőzöléssel/ pakolással, hogy a tisztítás még hatékonyabb legyen. Ezt a mélyrétegű gyulladáscsökkentő, nyugtató, hidratáló hatóanyag bevitele követi.  Végül, egy szuper hidratáló-relaxáló arc-nyak-dekoltázs masszázzsal zárjuk a kezelést.

A Férfi arctisztítás mellett, egyre nagyobb népszerűségnek örvend a szőrtelenítés / gyantázás is, melyhez használt termékeket alapos körültekintéssel válogattam össze, hogy elkerüljük az irritációt, allergiás reakciót, valamint a kellemetlen fájdalmat is. Erről a szolgáltatásomról bővebben itt olvashatsz.

Ha te is ápolt, egészséges, és tökéletesen sima bőrre vágysz, várlak szeretettel Budapesten, a 13. kerületben.

Ha szeretnél még több hasonló bejegyzést olvasni és értesítést kapni a legújabb akcióimról, iratkozz fel a hírlevelemre: