Nagy nehezen sikerült megszabadulni a csúnya pattanásoktól, de sajnos nem maradtak nyom nélkül? Ne aggódj, ez a probléma sokakat érint, ami ráadásul nem csak esztétikailag zavaró, hanem az önbizalomra is negatív hatással lehet. Nem csoda hát, hogy a pattanás után maradt sötét foltoktól mindenki minél előbb szabadulna, de sajnos nem olyan egyszerű ezeket eltüntetni. Ilyen-olyan házi módszerekkel lehet próbálkozni, azonban ezek sem nyújtanak valódi megoldást, rosszabb esetben pedig akár súlyosbodhat is a probléma. Kíváncsi vagy, mi segít igazán? Olvass tovább, és megtudhatod, hogyan lehet hatékonyan kezelni a pattanás utáni foltokat.

De miért alakulnak ki?

A legtöbben valószínűleg egyből rávágnák: a nyomkodás miatt, pedig nem mindig emiatt alakulnak ki a sötét foltok. Még akkor is maradandó nyomok keletkezhetnek, ha nem is piszkálod a pattanásokat. Például ha a pattanás a bőr mélyebb rétegeit is érinti, akkor nagy valószínűséggel hegek, foltok fognak maradni gyógyulás után. De a genetika, hormonális változások, bőröregedés vagy napsugárzás is szerepet játszhat kialakulásukban, sőt még gyógyszerek is okozhatnak ilyen problémát.

Milyen típusú foltok maradhatnak pattanás után?

Piros foltok: A fennálló gyulladás serkenti a véráramlást, amit a fehérvérsejtek próbálnak helyreállítani. Ennek következtében piros foltok keletkezhetnek az adott helyen, melyek gyógyulást követően is sok esetben megmaradnak.

Barna foltok: A gyulladás miatt a melanin termelés fokozódik, és így csúnya barna foltok keletkeznek. Ezek idővel halványulnak, de maguktól teljes mértékben nem tűnnek el. Úgy is nevezik, hogy PIH, vagyis gyulladás utáni hiperpigmentáció.

Hegek: Akkor fordulnak elő hegek, ha egész mély rétegeket is érintett a gyulladás. Az enzimek lebontják a bőrt felépítő alkotóelemeket, aminek helyreállításaképp a bőr hegszövetet termel.

Mi a megoldás? Segít egyáltalán valami a pattanás utáni foltokon?

Lehet kísérletezgetni otthon különféle kencékkel, házi praktikákkal (csak óvatosan!), de teljesen eltüntetni egyik sem fogja a pattanás utáni foltokat, sőt halványítani is csak minimálisan. De akkor mi a megoldás? A legjobb, ha kozmetikai szalonban keresed a megoldást, hiszen itt több kezelés is kifejezetten a pigmentfoltok halványítását célozza meg. Íme, néhány kiváló kezelés!

pattanás utáni foltok kezelése eltüntetése szabó zsuzsi kozmetikus budapest

Mélyhámlasztás

Köztudott, hogy a bőr körülbelül 28-30 naponta megújul, azaz leválik a külső hámréteg, aminek helyére új bőrréteg jön. A mélyhámlasztás ennek a folyamatnak a felgyorsítására szolgál. Úgy kell elképzelni, hogy először eltávolítom az elhalt hámréteget vagy hámrétegeket, így az alsóbb rétegekben gyorsabban megindul a regeneráció és a hámsejtek képződése. A kezelés eredményeképp a hegek halványodnak, és a bőrfelszín egyenletesebbé válik. Egy alkalomtól még nem szabad csodát várni, inkább kúrában alkalmazva lehet igazán nagyszerű eredményeket elérni.

Mikrodermabrázió

Vagy más néven gyémántfejes bőrcsiszolás, mely során pici, apró kristályokkal lecsiszolom az elhalt hámréteget. Ez jelentősen felgyorsítja az új, friss bőrsejtek kialakulását, és a szükséges hatóanyagok is mélyebben be tudnak épülni a bőrbe. Nem csak a foltok és hegek halványítására képes, hanem a ráncok számát is csökkenti. Szintén kúraszerűen javasolt 5-6 alkalommal, valamint érdemes más kezelésekbe is beépíteni, mivel azok hatékonyságát rendkívüli módon megnöveli.

Tű nélküli mezoterápia

A kezelés során orvosi tisztaságú hatóanyagokat juttatok a bőr alatti kötőszövetekig. A pulzáló áram kisméretű “csatornákat” képez a bőrben, így a hatóanyagok fecskendő nélkül is átjutnak a bőr mélyebb rétegeibe. Ezek a csatornák a bőrben néhány másodpercig vannak nyitva, ami elegendő a hatóanyagok bejutására, utána visszazáródnak. Elsősorban bőrfiatalításra specializálódott arckezelés, de bizonyítottan hatékony a pattanások után visszamaradt hegek és pigment foltok halványítása esetén is.

Más kezelés is érdekelne?

Szeretnél búcsút mondani a csúnya, pattanás után maradt sötét foltoknak? A felsorolt kezeléseken túl ajánlom figyelmedbe a Mesotica Pigmentfolt halványító kezelést, ami kimondottan a foltok halványítását célozza meg. Foglalj időpontot kozmetikámba még ma!

3 szuper hatóanyag, amit otthon is bevethetsz:

Fontos! A nem jól megválasztott termékek súlyosbíthatják a fennálló problémát, ezért használat előtt érdemes szakemberrel konzultálni. És amire még figyelj: mindenképp fokozatosan szoktasd bőröd a hatóanyagokhoz.

Niacinamide: Nagyszerű anti-aging hatóanyag, ami a bőrfiatalítás mellett a hegek és pigmentfoltok halványítására is tökéletes megoldás.

Retinol: Kitűnő pattanás elleni hatóanyag, ami látványosan képes megújítani a bőr legfelső rétegét. Mivel eléggé szárítja a bőrt, ezért a hidratálásról se feledkezz meg. Figyelj még arra is, hogy fényérzékenységet okozhat, ezért csak este javasolt használni.

C-vitamin: A C-vitamin minden szempontból szükséges a szervezet számára, de kevesen tudják, hogy milyen hatással van a bőrre. Amellett, hogy serkenti a kollagéntermelést és egységesíti a bőrfelszínt, képes a pattanás utáni foltok halványítására is. Főleg más halványító összetevővel karöltve tud igazán hatásos lenni.

Bár a felsorolt hatóanyagok is nagyon szépen teljesítenek, igazán látványos eredményre csak kozmetikai kezeléssel lehet számítani.

pattanás utáni foltok kezelése eltüntetése szabó zsuzsi kozmetikus budapest

Ha te is ápolt, egészséges, és tökéletesen sima bőrre vágysz, várlak szeretettel Budapesten, a 13. kerületben.

Ha szeretnél még több hasonló bejegyzést olvasni és értesítést kapni a legújabb akcióimról, iratkozz fel a hírlevelemre: