Az idő múlásával egyre figyelmesebbek leszünk arcunkon megjelenő kisebb-nagyobb változásokra, ez pedig természetesen érthető, hogy kellemetlenül érinti az igényes hölgyek többségét. Éppen ezért nem meglepő, hogy egyre többen fordulnak komolyabb plasztikai beavatkozáshoz vagy a botoxhoz a gyors és látványos eredmény érdekében. Ezekkel valóban eredményes és szemmel látható változásokat lehet elérni, azonban mivel sokan tartanak a tűszúrástól és esetleges fájdalmaktól, hosszú felépüléstől, egyre nagyobb figyelmet kapnak a kozmetikai arckezelések. A folyamatosan fejlődő innovatív technológiák és az egyre magasabb minőségű hatóanyagok szinte ugyanolyan eredménnyel tudják orvosolni a ráncok eltüntetését és az arc feszesítését. Nézzük meg, kinek ajánlott és kinek nem a botox, milyen előnyei-hátrányai lehetnek a két módszernek hosszútávon.

Mi az a botox és mikor érdemes ezt a módszert választanod?

A botox kezelés a szépészeti arcfiatalító beavatkozások egy egyszerű és látványos módszere. A botulinum toxin, hétköznapi nevén “botox” gátolja, elnyomja az idegvégződésben a acetil-kolin útját, így az izom összehúzódást / izomaktivitást nem tud generálni, magyarul az arc izmai “lebénulnak”.

Amennyiben a mélyebb ráncok izomkonctrakcióból származnak, akkor a botox kezelés hatásos módszer számodra. Ellenben, ha bőröd ruggalmatlanságából származnak a zavaró ráncok, úgy ez a módszer teljesen hatástalan lesz.

Az injekció izomba történő fecskendezése utána legalább 24 órát kell várj a hatása és a végleges eredmény kifejtésére, de ez akár több napra is elnyúlhat. Ha pedig a tartósságát szeretnénk meghatározni, elmondható, hogy általánosságban 8-12 hétig élvezheted a látványt, de ez persze egyénenként eltérő lehet. Mivel a folyamatot pár hónap után ismételni kell, nem is kell mondani, hogy egy elég költséges eljárásról van szó, hiszen az ampullák ára is 100 ezer forint körül mozognak, a fecskendezett  mennyiséget pedig időről-időre növelni kell ugyanazért az eredményért. 

Szövődményei

Sajnos előfordulhat, hogy az injekció nem csak a célzott ráncok izmait érintik, hanem az arc más fontos izmait is lebénítják. Az egyik leggyakoribb, legfeltűnőbb ilyen jelenség a felső szemhéj lógó állapota. Okozhat még szemhéj ptózist, mely akkor alakul ki, amikor  a homlok – szemöldök területekről a toxin átszivárog a szemüregbe. A tűszúrások okozta véralávfutások és kellemetlen érzés pár napig tart, s a szigorú előírásokat is mindenképpen tartani kell a súlyosabb szövődmények elkerülése érdekében. 

 

 

A kozmetikai arckezelések ereje

A botox kezelésekkel szemben már jóval kíméletesebb és természetesebb eljárásokat is ismerünk a kozmetikában, melyek hatékonysága éppoly látványos, mégis sokkal tartósabb mint a tűs megoldás. Az anti aging kezelések előnye, hogy semmilyen fájdalmas fizikai beavatkozást nem ejtünk a  bőrön. Ezzel ellentétben, a bőr legmélyebb rétegeibe tudunk olyan jótékony és nagy koncentrátumú hatóanyagokat juttatni, melyek folyamatosan táplálják és fejtik ki hatásukat a bőrben. A kezelés mélyszöveti arcmasszázzsal is összeköthető, mely serkenti a sejtek anyagcseréjét, a kollagén termelődését és a méregtelenítést is elősegíti.  Hatására az arc feszesebbé rugalmasabbá válik. Továbbá, teljesen személyre szabhatóak a kezelések, ugyanis mindenki más-más mélységű és típusú ráncokkal küzd, különböző bőrtípussal eltérő életkorban. Különböző hatóanyagok, és technikák érhetőek el, melyeket a legszínesebb módon tudunk alkalmazni az igények szerint. Ennek hatására sokkal fókuszáltabban lehet elvégezni a kezeléseket, mely teljesen fájdalommentesek vagy csak minimális fájdalommal járnak. 

 

A kezelések szövődményei ritkábbak, ezek kiküszöbölésére előzetes konzultáción mérjük fel a bőrt és a vendég egészségügyi állapotát.

 

Milyen arcfiatalító kezeléssel tudok segíteni?

Az egyik leghatékonyabb, még is, még sokak által alig ismert felsőfokú eljárás a Thermage Frakcionált Rádiófrekvenciás kezelés, mely természetesen indítja be a bőr megújulási folyamatát: kiváló megoldás a megereszkedett bőr feszesítésére, szarkalábak és toka feszesítésére, kezelésére. Az FDA által elismert innovatív technológiáról van szó, mely hihetetlen feszesítő tulajdonságáról híres.  A rádiófrekvenciás energiát használja, mely a bőr mélyszöveteit éri el a meleg energiájával, ahol a keringés és a kollagén termelődés fokozottan aktiválódik ennek hatására. Ezáltal gyors, és látványos eredmény érhető el, anélkül, hogy napokat kelljen regenerálódnia arcunknak/testünknek.

 

A Radio Frekvencia kezelésekkel elért eredmények. Kifejezetten a homlok ráncok és a szem alatti táskák, szarkalábak hatékony kezelésére alkalmas. Ezt gyakran tűs módszerrel, hyaluronnal és botoxszal is végzik.

 

A fenti eredményből is jól látszik mennyire látványos alternatívája lehet a rádiófrekvenciás arckezelés a korántsem fájdalommentes, véraláfutásokat okozó botox kezléseknek. Orvosok által is javasolt frekvenciás kezelés a szem alatti töltés előtt, hiszen egyenletesen elődolgozza a területet, így a töltés végeredménye is sokkal szebb lesz. Ebből kiindulva, egyáltalán nem zárja ki egymást a két kezelés, de mindenképpen először a rádio frekvenciát kell alkalmazni, mivel bontja a töltőanyagot, s csak utána következik a botox vagy hyaluron töltés.

 

Továbbá számos anti-aging kezelés és gépi kezelés érhető el szépségszalonomban, melyek széles választékával garantáltan biztosítják számodra a legmegfelelőbb megoldást, amit kifejezetten a te egyedi igényeidre tudunk szabni. Különböző peptidek, szérumok, pakolások mélyrehatóan építik újjá a bőrt. Különleges hatóanyagok, mint szarvasgomba, kaviár, vagy az őssejtek segítik eltüntetni a ráncok jeleit, kisimítják és táplálják az elvékonyodott bőrt. Ezen kívül speciális megoldások is elérhetőek, mint a V lift kezelés, mely az arc fiatalos V formáját hozza vissza és a bőr tömörségét, ragyogását és feszességét fokozza. Ezen kívül számos tű nélküli gépi eljárás is rendelkezésre áll, melyekkel fokozott hatékonysággal tudjuk juttatni a leghasznosabb és legszükségesebb koncentrátumokat a bőrbe. 

 

Kezeléseimről olvass bővebben ezeken az aloldalakon:

https://szabozsuzsikozmetikus.hu/arckezeles/#gepi-anti-aging

https://szabozsuzsikozmetikus.hu/arckezeles/#anti-aging

vagy vedd fel velem a kapcsolatot, hogy szakmai hozzáértésemmel neked is a legjobbat tudjam adni a maximális eredmény érdekében.

Professzionális termékekkel, a legmodernebb technológiával várlak igényes és kellemes környezetben:)

 

Ha te is ápolt, egészséges, és tökéletesen sima bőrre vágysz, várlak szeretettel Budapesten, a 13. kerületben.

Ha szeretnél még több hasonló bejegyzést olvasni és értesítést kapni a legújabb akcióimról, iratkozz fel a hírlevelemre: