Gyantázás, vagy borotva? Az örök kérdés, ami nemcsak a nőket, hanem a férfiakat is egyre inkább foglalkoztatja. Tény, hogy borotválkozni gyorsabb és egyszerűbb, viszont a gyantázás hosszantartó megoldást kínál a nem kívánt szőr problémára, emiatt a férfi gyantázás is egyre népszerűbb. Olvass tovább, és megtudhatod, hogy miért érdemes a gyantázást választani a borotva helyett.

A férfiak számára is fontos az ápolt megjelenés, melybe a sima, szőrtelen bőr is éppen annyira beletartozik, mint a trendi frizura, vagy a megfelelően ruhák és kiegészítők.

Egyre több férfi vendég fordul hozzám hosszantartó megoldást keresve, és én mindegyiküknek kivétel nélkül a gyantázást javaslom. Hogy miért? A borotválkozással szemben sokkal ritkábban van rá szükség, nem erősíti a szőrszálakat, a segítségével tökéletesen sima bőr felületet érhetünk el, amely nem csak néhány napig tart.

 

Fájdalommentes szőrtelenítés, vagy hosszantartó simaság?

 

A férfiaknak általában alacsonyabb a fájdalomküszöbe, mint nekünk nőknek, ezért a legtöbb vendégem az első alkalommal általában tart egy kicsit a gyantázás okozta fájdalomtól. Szerencsére a ma rendelkezésre álló termékeknek köszönhetően a gyantázás minimális fájdalommal jár, a jól megválasztott termékek mellett azonban fontos kiemelt figyelmet fordítani az utó ápolásra is. A gyantázást követően minden alkalommal nyugtató és ápoló kozmetikumokat használók, hogy a kezed bőrfelület minél tovább sima és egészséges maradjon.

Borotva okozta kellemetlen mellékhatások

Mielőtt egyből a borotva után nyúlnál, érdemes átgondolni, hogy mennyit árt a bőrnek. Biztos előfordult már veled is, hogy borotválkozást követően a kezelt bőrfelület kipirosodott, kipattogzott, esetleg be is gyulladt. A penge megvághatja a bőrfelületet, amit, ha nem tisztítunk meg megfelelően, akár el is fertőződhet. Gyantázás esetén mindezt kiküszöbölhetjük, hiszen egyáltalán nem használunk pengét, nem sértjük fel a bőrfelszínt.

Sokan összekötik a kellemest a hasznossal, és a zuhany alatt végzik el a szőrtelenítést is. Ilyenkor a legtöbben a tusfürdőért nyúlunk, pedig ezzel rengeteget álltunk a bőrnek. Fontos, hogy mindig kifejezetten a erre kifejlesztett termékeket használjunk, melyek előkészítik a bőrfelületet a szőrtelenítésre. 

Férfi és női szőrszálak. Van különbség?

 

Természetesen van. Férfiakat általában erősebb, dúsabb és sötétebb szőrzet jellemzi, ami leginkább a végtagokon, és a mellkasom figyelhető meg. A nőkkel ellentétben az arcon is található szőrzet (szakáll, bajusz).

A szőrzet kialakulása sem azonos korban történik, férfiak esetében késői tinédzser korban alakul ki a teljes test és arc szőrzet, amely az idő előrehaladtával egyre erősödik. Általában 40 éves kor felett kezdődik meg a szőrzet ritkulása, és indul meg az őszülés folyamata. Ezzel szemben a nőknél már hamarabb, a tinédzser kor elején kialakul a teljes testi szőrzet, amely idősebb korukra sem erősödik nagy mértékben.

Mivel a férfiak szőrzete erősebb, ezért másfajta szőrtelenítési technikát igényel. A nehezebb eltávolítás miatt sokkal nagyobb odafigyelést igényel, így elkerülhető a bőrirritáció.

 

Mely területeken végzem férfi gyantázás szolgáltatásom?

kar

 

láb

 

hónalj

 

hát 
has
intim területek

Gyantázás esetén minden esetben az olasz professzionális Italwax termékeket használom, melyek teljes biztonsággal használhatók szőrszálak eltávolítására, hipoallergén, valamint parabén mentes termékek, nem tartalmaznak fenyőgyantát, igaz arra érzékenyek is bátran használhatják. Férfi gyantázás szolgáltatásomról bővebben itt olvashatsz.

 

Miért ajánlom a gyantázást a borotva helyett?

  • hosszantartó megoldást kínál
  • nemcsak elvágja a szőrszálat, hanem eltávolítja a szőrszálak gyökerét is
  • kisebb a bőrirritáció kockázata
  • gyantázás hatására a szőrszálak egy idő után hajlamosak elhalni, így a szőrzet is ritkul

Mikor érdemes gyantáztatni?

A túl kicsi szőrszálakat nem lehet megfelelően gyantával eltávolítani, mint ahogy a már teljesen kinőtt szőröket sem. Előbbinél a szőrszálak nem tapadnak megfelelően a gyantacsíkhoz, míg az utóbbi esetben fennáll annak a veszélye, hogy ahelyett, hogy a gyökerénél távolítanánk el a szőrszálakat, egyszerűen csak eltépjük őket. A gyantázásra ideális szőrszálak hossza 5-6 mm, ezért azt javaslom, hogy két kezelés között várj legalább 2-4 hetet a szőrnövekedésétől függően.

Ha te is ápolt, egészséges, és tökéletesen sima bőrre vágysz, várlak szeretettel Budapesten, a 13. kerületben.

Ha szeretnél még több hasonló bejegyzést olvasni és értesítést kapni a legújabb akcióimról,
iratkozz fel a hírlevelemre: